Göran Marström Race 2024

Marström Race är havskappsegling som passar både den tävlingsbitna och de som är nyfikna på att testa sitt team eller sin båt på en havskappsliknande eskader-segling från Loftahammar till Västervik.

Göran Marström är invald i seglingens Hall of Fame för sina banbrytande ingenjörsdesignade katamaraner, som har vunnit både silver, brons och guld i OS.

Han utvecklar fortfarande sin M32, som han själv ställde upp med under förra årets premiärsegling, 81 år gammal. Denna tävling är minst sagt för alla åldrar. Han vann förstås överlägset, trots att han startade 40 minuter efter att den sista enskrovsbåten lagt iväg från Loftahammars startlinje.

Succén var enorm och redan under regattamiddagen, där 110 personer samlats för att umgås, gratulera de tävlande under prisutdelningen (där första priset var till ett värde av 10 000 kr), lyssna på Sven Yrvinds liv på världshaven, pratades det om att man bara måste arrangera racet igen 2024. Sagt och gjort – inbjudan till 2024 års upplaga ligger redan ute.

Mer om Marström Race och anmälan hittar du på marstromrace.se.

Datum

23 - 24 aug 2024

Tid

All Day

Kostnad

495SEK
Kategori