Välkommen på besök till Loftahammar – en färgglad pärla nära skog och vatten med oändliga möjligheter för en
minnesvärd vistelse! Denna kustidyll i norra Västerviks kommun lockar alla typer av semesterfirare och utgör
en naturskön plats för avkoppling och äventyr.

Bada vid någon av badplatserna eller ströva runt bland marinorna och titta på alla båtar. Njut av god mat och fika på någon av de charmiga restaurangerna. Låt barnen leka fritt i lekparken och mini-arenan vid skolan. Upptäck Loftahammars butiker och konstgalleri i centrum.

Vill ni röra på er mer kan ni träna utomhus på två stycken utegym, ett vid skogen vid elljusspåret och ett vid fotbollsplanen. Prova på discgolf eller padel. Spela minigolf eller utmana dig på Loftahammars 9-håls golfbana.

Utforska de vackra vandringslederna i området eller hyr en cykel för att upptäcka det omgivande landskapet. Besök kvarnen och hembygdsmuseet i Aleglo. Följ den vackra vägen till Stora Askös gamla fiskeläge, Flatvarp, och passa på att bada från klipporna. Besök SpaLadan och unna dig lite lyx och avkoppling eller hyr en bastuflotte vid marinan.

Ta skärgårdstrafiken M/S Bella till Rågö, ett idylliskt naturreservat med en god restaurang eller besök Hasselö, Tjust skärgårds största ö, för mångsidiga familjeupplevelser. Boka era biljetter på vastervik.com/skargardstrafiken. Hyr en motorbåt för att upptäcka skärgården på egen hand eller utforska vattnet med kajak för en närmare kontakt med naturen. Ni kan också boka båttaxi som erbjuder rundturer och transporter till önskade destinationer.

Kommer ni med egen båt kan ni lägga till vid en av Loftahammars gästhamnar eller vid en naturhamn på en av de 2000 öarna i Tjust skärgård.

LOFTAHAMMARS INFORMATIONSKATALOG
Butiker
Camping
Fritid/Sport
ICA Nära Loftahammar
Loftahammars Kyrka
Restauranger
Konst
Tjust skärgård
Transport
Turistattraktioner
Turistinformation
Videoklipp
Wellness

För ytterligare information om gästhamnar, ställplatser, boendealternativ och restauranger i Loftahammar är ni
välkomna in på vastervik.com/loftahammar. Besök även Loftahammars turistinformation personligen från maj till september – SWEEDS önskar er varmt välkomna!

0493-610 01
Bjursundsvägen 65
info@sweeds.com