Blog Post

Årets Loftahammarsprofil

Det är de värda, Maria och Gerda

Årets Loftahammarsprofil 2019 är inte bara en utan två: Maria Jonsson och Gerda Karlsson. De två värdiga vinnarna – som båda arbetar på ICA Nära Kusten – tilldelades utmärkelsen i samband med årets Loftahammarsutställning.

Här är dörren nästan alltid öppen, säger Gerda Karlsson (till vänster) och Maria Jonsson vid entrén till ICA Nära Kusten i Loftahammar.

I motiveringen till varför de får priset konstaterar Loftahammars Intresseförening bl a att de är trevliga, vänliga och tillmötesgående.

– Vi uppskattar verkligen detta och vill tacka alla som röstade på oss. Vi ser det som en sporre för framtiden, säger de båda.
– Att se kunden och vara trevlig är A och O. Skulle vi inte vara det blir det svårt att få se kunden hos oss igen.

Maria har jobbat på ICA i 22 år och Gerda kan räkna sju år på samma arbetsplats. Maria lärdes upp av Anna-Stina Norman (mångårig medarbetare i affären) medan Gerda ser Maria som sin läromästare.

På frågan om vad som är bra med Loftahammar svarar de båda två att de framför allt uppskattar att samhället är förhållandevis litet och samtidigt familjärt. Trots – eller tack vare – att det är lite lugnare under vinterhalvåret och mestadels mycket hektiskt under sommaren har de svårt att tänka sig en bättre arbetsplats.

– Vi har förmånen att träffa så många människor. Det är lätt att lära känna de flesta.

Vad kan då bli bättre med och i Loftahammar?

– Det finns några småsaker, kommenterar de. En ännu större kundtrohet mot affären vore förstås bra. Vi kan inte nog betona hur viktigt det är med denna. Och kom ihåg att vi mycket gärna tar emot synpunkter från kunder. Om sortiment och så. Det skiljer sig markant mellan vinter och sommar. Och så skulle vi vilja se lite mer samarbete företagen emellan här i samhället. Alla är ju beroende av varandra på ett eller annat sätt.

En fråga som är svår att undvika i sammanhanget är kanske hur de ser på ICA-reklamen i TV 4.

– Den älskar vi. Det finns alltid något att dra på smilbanden åt i varje avsnitt. Det är svårt att svara på frågan om vem av de båda huvudrollsinnehavarna som är bäst som ICA-Stig. Hans Mosesson gjorde en utmärkt roll, han är ju självaste originalet. Loa Falkman axlar hans roll alldeles förträffligt.

Årets Loftahammarsprofil utses av intresseföreningen och utmärkelsen ska årligen tilldelas ”den från Tjust som på ett förtjänstfull sätt värnar om vårt fantastiska Loftahammar”. I motiverigen för i år står det vidare att ICA i Loftahammar ”är inte bara en affär utan också en social inrättning”, något Maria och Gerda stryker under. 

Utmärkelsen har titeln ”För Loftahammar i Tjust” och pristagare kan vara enskild(a) person(er), företag eller förening. Som ett bevis på att de två nu får utmärkelsen kan de glädja sig åt inte bara äran utan också var sin plakett med en flundra – en symbol för Loftahammar – på.

Related Posts