Blog Post

Intervju med Sandbyhofs nya ägare

Fredrik gör allt för att leva upp till restaurangens goda renommé

Jag ska tillsammans med mina kommande medarbetare göra allt för att leva upp till restaurang Sandbyhofs goda renommé.

Det konstaterar den nye ägaren Fredrik Haglind, som planerar att öppna restaurangen i Loftahammar på Skärtorsdagen 2021.

Fredrik Haglind, krögare och ny ägare av restaurang Sandbyhof i Loftahammar.

Sandbyhof har varit stängd en tid sedan de förra ägarna – Anna och Stefan ”Dava” Danielsson – lade ned verksamheten i början av 2020. Restaurangen var även dessförinnan under många år ett välfrekventerat matställe för inte bara Loftahammarsbor utan även folk från både närbelägna och fjärran orter.

Sandbyhof planeras hållas öppen under helger i april och maj för att under
sommarmånaderna juni-augusti bjuda in till besök och köp alla veckodagar. Från och med september är det åter helger som gäller. På menyn kommer hamburgare, pizza, någon form av sallad och musslor (!) att stå. Någon à la carte är dock inte aktuell, i vart fall inte i inledningsskedet.

Musslor?
Ja, jag vill ha något som bryter mot det övriga, säger Fredrik, som i musselavseendet hämtat inspiration från restaurang Guldkant i Västervik.

Att återöppna Sandbyhof låter sig inte göras utan medarbetare, förstås. För att täcka behovet har Fredrik för avsikt att säsongsanställa drygt en handfull personer. Det handlar om pizzabagare och servispersonal. Hans döttrar, nio och 13 år gamla, kommer också att involveras på något sätt.

Det här med hamburgare är inte alls främmande för Fredrik Haglind, som för många i Loftahammar också förknippas med närbelägna och familjeägda Bosses glassbar.

Vi kommer att köpa köttråvaran för hamburgarna från Bjursunds slakteri. Det borgar för kvalitet. Hamburgare är något jag känner för och påstår att jag kan. Se bara på mitt ställe Flott i Linköping, där vi serverar 200-400 burgare om dagen.

Har du några planer på att göra om Sandbyhof på något sätt?
Nej, restaurangen är fräsch. Möjligen blir det en ny markis mot solen. Den trevliga inbjudande skylten på restaurangens tak ska också vara kvar.

Det säger alltså Fredrik, som i och med utgången av 2020 slutade sin elvaåriga anställning på Spendrups bryggeri, där han bl a sysslat med försäljning av öl.

Avslutningsvis: Vad kännetecknar en perfekt hamburgare?
Fluffigt bröd, bästa tänkbara kvalitet på köttråvaran, optimal tillagning och så mycket ost. Jag kan också tänka mig en och annan skiva saltgurka.

Related Posts